Skip to main content

O našim mesnim proizvodima

Pršutarna Tomaso nastao je na temeljima tradicije i stručnog usavršavanja.
Naši domaći mesni proizvodi prerađuju se u našoj pršutani.

 

Svi proizvodi su ručno obrađeni i bez dima, konzervirani isključivo morskom soli i paprom bez dodataka pojačivača okusa i umjetnih začina.
Proizvodnja je ograničena radi boljeg praćenja kvalitete proizvoda.

Kvalitetu istarskog pršuta iz "Tomažove konobe" prepoznali su stručnjaci dodijelivši priznanja za kvalitetu proizvoda.

Istarski pršut - cijeli, u komadu ili narezan

Istarski pršut je sušeno mesni proizvod od svinjske noge bez stopala, kože i potkožnog masnog tkiva, s karličnom kosti.
Suši se na zraku bez dimljenja, a prije toga se soli morskom soli i začinima, te podvrgava postupku sušenja i zrenja najmanje 18 mjeseci.

Istrian dried pork loin (ombolo)

Pork loin (ombolo or žlomprt), semi-dry or dry - made from boneless pork loin. The meat is fat-free preserved with a mixture of sea salt, pepper, bay leaf and rosemary.

Istarske suhe kobasice

Istarske kobasice s visokim udjelom mesa i manje masnoće.
Smjesa dodana mesu sadrži: morsku sol, papar, lovorov list, češnjak, ružmarin i vino.

Istarska panceta

Istarska panceta (Istarski slanina) trajni je sušeni mesni proizvod proizveden od trbuha svinje.
Suši se najmanje tri mjeseca na zraku bez dimljenja. Konzervirana je morskom soli, paprom, lovorovim listom, češnjakom i ružmarinom.

Istarska sušena svinjska vratina

Istarska sušena svinjska vratina


 


Pedeset godina tradicije